Svenska Svenska English English | Impressum | Login
Grötö Göteborg Segelsällskap

Loggbok classic seglarläger vecka 29 2010

Måndag 19/7
Efter diverse pill o fix lade vi ut från bryggan strax efter 10. Målet för dagen var Källö-Knippla. Men väl ute på vattnet bestämde vi för att sträcka ut ända till Rörö istället. Bra vind och fin segling, men tyvärr lite regn också. Medhavd lunch på Rörö och sedan en liten promenad på ön. Hemfärden blev händelserik med 2 små grundstötningar, samt (förmodligen första gången i klubbens historia) att Snövit fick bogsera gummibåten ned mot Kalvsund eftersom motorn krånglade å det grövsta. Som tur var så dök BM upp i snipan och tog över bogserandet, samt även avhjälpte felet så vi kunde gå i hamn för egen maskin. Efter middagen åkte de flesta ut en sväng med Fam. Roggentins plåtbåt på jakt efter makrill. Nån sådan fick vi inte, men det var trevligt ändå!
/ vid tangenterna Hasse


Tisdag 20/7
Vi var alla sugna på att någon gång under veckan åka till Älvsborgs fästning, och tisdagens väderleken passade seglargänget, eftersom vinden kom in från syd och solen tittade fram ibland. Hemfärden till Grötö var tuffar med hård vind, men det var gott när det krängde. Efter en ansträngande dag så vart alla sugna på ett teoripass, ordkunskap och säkerhet stod på tapeten. För att höja prestationerna vid teoripasset så var mutan en god kvällsgrillning vid badviken. Vi grillade korv, bananer, äpple, päron marshmallows, choklad och socker. Musik göd i bakgrunden från iphone och specialhögtalare. En herrelös moped stormade in i grillen, inga allvarliga skador skedde. Sen knöt vi oss, inga knopar, utan en god natts sömn.
/ vid tangenterna Gustav, Marianne, Nettan, Joakim, Wudase och Martin


Onsdag 21/7
Med sydostlig vind så satte vi kurs mot Vinga. Nykomlingen Lennart (Palle) med besättning visade sina talanger när snövit galant kryssade ut ur Grötö hamn med vinden från olämpligaste håll. Vägen till Vinga gick förbi Fotöbron, Hönöklova och Köttstycket, och väl framme blev vi invinkade av Vingas vänner. Besöket på Vinga innehöll, god mat, 115 trappsteg upp i Vinga fyr, rundtur i båken, och vandring över öns klippor. Färden hem vart paff när vinden dog ut precis när vi la ifrån kaj. Stiltjet gjorde inget för utrustade med paddlar och sopborstar satte båtarna fart mot Grötö. Turen tog lång tid och besättningsmedlemmarna behövde uträtta sina behov, vilket inte var till problem för en rutinerad besättning som gjorde det över relingen, samtidigt som sälarna bjöd på sälskap.
/ vid tangenterna Gustav, Marianne, Nettan, Joakim, Wudase och Martin


Torsdag 22/7
För första gången så seglade ggss-gänget till Brännö. Vi la till på Husvik där den ökända brännö brygga finns. Efter god mat så blev det dans till Lasse Dahlqvist via I-phone. På hemvägen seglade gjorde vi ett varv bland småöarna i kring, vilka var mysiga med bla stugor och ett regemente.
/ vid tangenterna Hasse och Martin


Fredag 23/7
Eftersom vi hunnit med så pass mycket så föreslog Per Holmberg Hönö Klova och för att krydda segelturen extra så valde vi att åka utomskärs förbi Hälsö, Öckerö, Hönö. Som tur var så kom vinden in från nordost så att det öppna havet var mer än gött. Ena sonaren hade en erfaren fiskare som dessvärre fick en allt för stor firre på kroken. Först utbrast han i att han fått en firre men efter ett tag började spöet vandra fram mot fören och det visade sig att han fått den andra sonaren på kroken. Det blev alltså ingen fisk till lunch men Hönö klova har ju go glass. Nettan och Jocke åt glass från varandras nunor, vilket var gulligt. Hemma på Grötö så blev det grillkväll med trubadur och massor av dans. En hel del volter men alla överlevde dansen.
/ vid tangenterna Hasse och Martin


Lördag 24/7
Sol, bad och livräddning vid sjöstugan. Vi turades om att livrädda och att bli livräddade. Gustav avrundade veckan genom att visa bildspel från vad vi gjort
/ vid tangenterna Hasse och Martin


Senaste nytt från GGSS

Årsmöte 2022
GGSS årsmöte 2022 den 30 maj 18:00 - 19:30
Skicka mejl till info@ggss.se eller ringa upp oss.

Provsegling:
Om ni har aldrig seglat, men önskar veta om det skulle bli något för err: provsegla!
Vi provseglade flera gånger om året med flera som har varit nyfikna. Alla som har varit med hade det roligt och uppskattade aktivitetet.

Segling som team aktivitet:
Ni letar efter en fin gruppaktivitet? Varför inte segla? Ringa upp oss om tid och plats!
Vi har tre Sonar båtar med plats upp till 15 som kan segla med.
Använd tel numret nedan

Trafikinfo

Reseplanerare Västtrafik
Link to travel planner (english)

Reseplanerare | Reseplanerare